Обикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва изследване на учени

...
Обикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва изследване на учени
Коментари Харесай

Простата настинка може да ни предпази от COVID-19, ето как

Обикновена простуда  може да защищава от новия ковид , демонстрира проучване на учени от Йейлския университет, представено от в. " Дейли мейл ".

Вирусът, който често провокира простуда , може да задейства имунната система и нейният отговор да попречи на развиването на COVID-19.

Данните от изследването демонстрират, че имунният отговор на риновирусите може да бъдат насочна точка и за потенциално лекуване на COVID-19.

Риновирусите са мощно заразни и са най-честата причина за демонстрация на простуда , която нормално трае към 10 дни. Симптомите, които всекидневно не са тежки, са възпалено гърло, хрема, кашлица и главоболие. За простуда та няма доста ефикасни лекувания, което значи, че хората разчитат на имунната си система, с цел да се оправят с заболяването.

Риновирусът предизвиква интерферонов отговор на имунната система и това не му разрешава да се възпроизвежда. Тази имунна реакция може да се употребява при лекуване на COVID-19, само че учените категорично означават, че факторът време е доста значим.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР